Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                                  ETUSIVU                                                KOIRAT                                                PENNUT                                              ULLAKKO                                           VIERASKIRJA

Blue Tear


KUVA TUNDRA ICE (CC BY-NC-ND 2.0)


Kutsumanimi: Tear
Rekisterinumero: 
VTR-1
9358

Rotu: Samojedi
Sukupuoli: Narttu
Säkäkorkeus: 47cm
Syntymäaika: 10.02.2015

Kasvattaja: evm
Omistaja: Yuri, Antikaur

 

Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ym­päristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja. Peltojen alla on niittu, apilaäyräinen, halkileikkaama monipolvisen ojan; ja runsaasti antoi se heiniä, ennenkuin joutui laitumeksi kylän karjalle. Muutoin on talolla avaria metsiä, soita ja erämaita, jotka, tämän tilustan ensimmäisen perustajan oivallisen toiminnan kautta, olivat langenneet sille osaksi jo ison jaon käydessä entisinä aikoina. Silloinpa Jukolan isäntä, pitäen enemmän huolta jälkeentulevainsa edusta kuin omasta parhaastansa, otti vastaan osaksensa kulon polttaman metsän ja sai sillä keinolla seitsemän vertaa enemmän kuin toiset naapurinsa. Mutta kaikki kulovalkean jäljet olivat jo kadonneet hänen piiristänsä ja tuuhea metsä kasvanut sijaan. - Ja tämä on niiden seitsemän veljen koto, joiden elämänvaiheita tässä nyt käyn kertoilemaan.

Veljesten nimet vanhimmasta nuorimpaan ovat: Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero. Ovat heistä Tuomas ja Aapo kaksoispari ja samoin Timo ja Lauri. Juhanin, vanhimman veljen, ikä on kaksikymmentä ja viisi vuotta, mutta Eero, nuorin heistä, on tuskin nähnyt kahdeksantoista auringon kierrosta. Ruumiin vartalo heillä on tukeva ja harteva, pituus kohtalainen, paitsi Eeron, joka vielä on kovin lyhyt. Pisin heistä kaikista on Aapo, ehkä ei suinkaan hartevin. Tämä jälkimmäinen etu ja kunnia on Tuomaan, joka oikein on kuuluisa hartioittensa levyyden tähden. Omituisuus, joka heitä kaikkia yhteisesti merkitsee, on heidän ruskea ihonsa ja kankea, hampunkarvainen tukkansa, jonka karheus etenkin Juhanilla on silmään pistävä.

 

AGILITY

04.08.18: Fortuna VAL Lina MAXI I vKUMA
06.08.18: Tulikipuna VAL Juinttu MAXI I vKUMA
22.08.18: Sateenkaaritai VAL Ushma MAXI I vKUMA
02.09.18: VKV VAL Napakettu MAXI II vKUMA
28.09.18: Mutton Q´s VAL Nisha MAXI II vKUMA
14.09.18: Mutton Q´s VAL Nisha MAXI II vKUMA

TOKO

06.08.18: Tulikipuna vTL Juinttu ALO I. (91p)
12.08.18: Tulikipuna vTL Juinttu ALO I. (79p)

RALLY-TOKO

06.08.18: Tulikipuna VRTL Juinttu ALO 86p 
06.08.18: Tulikipuna VRTL Juinttu ALO 82p 
15.10.18: Mutton Q´s VRTL Nisha ALO 82p 

VAHI

04.08.18: VMJY VMJY Nikke T VAHI I Hyväksytty (52p)
©2018 Antikaur - suntuubi.com