Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                                  ETUSIVU                                                KOIRAT                                                PENNUT                                              ULLAKKO                                           VIERASKIRJA

Virvatuli


KUVAT EILERO (CC BY 2.0)


Kutsumanimi: Tuli
Rekisterinumero: VTR-19359
Rotu: Shiba inu
Sukupuoli: Narttu
Säkäkorkeus: 38cm
Syntymäaika: 09.06.2016

Kasvattaja: evm
Omistaja: Yuri, Antikaur


Tuli onkin erikoinen tapaus. Se on löytökoira. Lähdin kaverini kanssa viemään meidän löytämää koiraa kyseiselle löytökodille joka sijaitsi lähellä turkua. Saavuimme perille kun kello läheni jo paikan sulkemisaikaa. Olimme ajaneet muutaman kerran ohi kun paikka tuntui olevan hieman syrjäisemmässä. Koputimme ovelle ja hieman mietä vanhempi nainen tuli avaamaan. Hän oli todella mukava ja otti löytämämme koiran vastaan hyvin, tarjoten meille vielä teetä ennen lähtöä kotimatkalle. Nainen sai minut ylipuhuttua ja päätin vielä käydä katsomassa millaisia koiria löytökotiin oli tuotu. Se oli virhe, tai ainakin sillähetkellä kun astuin ovesta sisään se tuntui siltä. Häkeissä istui toinen toistaan suloisempia, nuoria, vanhoja ja siltä väliltä olevia kaiken karvaisia koiria. Oi ei! Kävelin kuitenkin muutaman häkkirivin kunnes sanoin että lähdetään, tulee niin surullinen olo tätä katsellessa. Enhän minä kaikkia voisi mukaani ottaa, en todellakaan. Kun käännähdin ovelle yksi koirista haukahti hiljaa oikealta puoleltani. Ensisilmäyksellä tuo todella pieni koira muistutti kettua. Se oli vähän likainen. Nainen tulikin heti kertomaan että koiran rodusta ei ole tietoa, nainen ei ole ennen nähnyt tuollaista ja epäili että se on kai joku suomen pystykorva risteytys tai jotain. Kuten varmaan arvaatkin, otin sen mukaani sillä sain siitä todella kummat vibat. Minusta tuntui että se oli paljon enemmän kuin seropi löytökodissa. Nimesin sen automatkalla kotiin, se sai nimekseen Tuli.

Veimme pennun heti seuraavana päivänä lääkärin tarkastukseen. Sen rotu myös tuli ilmi, Tuli on shiba Inu. Saimme tietää että se on puhdasrotuinen ja moitteettomassa kunnossa. Kuulemma selkeästi oikealta kasvattajalta jossa vanhemmat on tarkkaan valittu ja ovat terveitä. Miten ihmeessä tuollainen kallis pentu on joutunut löytökodille eikä kukaan ole ensinnäkään tullut sitä kyselemään ja toisekseen.. ennen meitä sitä jo vienyt mukanaan. Eläinlääkäri oli yhtä ihmeissään kuin me. Tälläistä tapahtuu mutta ei kuitenkaan kovin usein, sillä kasvattajat pitävät pennuista pääosin hyvää huolta eivätkä anna niitä koteihin joissa niistä ei osata huolehtia. Tuli on mahtava koira, se on kiltti ja hyväsydämminen, rakastaa uimista ja pallon hakemista. Leikimme myös monesti metsässä piilosta.

  

TOKO

06.08.18: Tulikipuna vTL Juinttu ALO I. (79p)
12.08.18: Tulikipuna vTL Juinttu ALO I. (75p)
17.10.18: Guthrun vTL Crissu T AVO I. (91p)
17.10.18: Guthrun vTL Crissu T AVO I. (99p)
18.10.18: Guthrun vTL Crissu T VOI I. (100p)

VAHI

04.08.18: VMJY VMJY Nikke T VAHI I Hyväksytty (65p)
©2018 Antikaur - suntuubi.com