Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                                  ETUSIVU                                                KOIRAT                                                PENNUT                                              ULLAKKO                                           VIERASKIRJA

Aarnivalkea

TÄMÄ ON VIRTUAALIKOIRA  //  KUVAT CHIKO BIRDYHOF (CC BY 2.0)


Kutsumanimi: Aarnivalkea
Rekisterinumero: VTR-19360

Rotu: Shiba inu
Sukupuoli: Uros
Säkäkorkeus: 43cm
Syntymäaika: 01.01.2015

Kasvattaja: evm
Omistaja: Yuri, Antikaur

 

Aarnivalkea on koira, johon ihastuin loma matkallani japanissa. Se oli silloin vielä pienen pieni pentu, mutta erittäin rohkea ja leikkisä. Omistaja oli aluksi päättänyt että Aarnivalkea jäisi hänen hoiviinsa ja olisi yksi niistä joilla jalostusta voitaisiin jatkaa. En minäkään ollut koiraa tullut ostamaan mutta sydän suli kuitenkin ja kysyin onko se myytävänä, täysin valmiina ottamaan ja tuomaan sen mukanani suomeen. Omistaja tietysti vastasi että ei ole. Asia jäi sillä hetkellä siihen ja niin lähdin takaisin suomeen muutamia päiviä myöhemmin. Olin tullut japaniin kuvaamaan ja seuraamaan koira näyttelyjä joissa uroksen omistaja sen kanssa oli. Hänellä oli mukana myös kaikki muutkin pennut, yksikään niistä ei kuitenkaan sytyttänyt samalla tavalla.

Olisiko kulunut noin kuukausi matkastani kun sain soiton oudosta numerosta. Ensin meinasin jättää vastaamatta koska vihaan puhelimessa puhumista noin muutenkin ja olen aina kartalla jos joltain puhelua odotin, nyt en odottanut. Päätin kuitenkin vastata. En kuitenkaan heti tunnistanut kuka toisessa päässä oli ja tämä onneksi alkoikin hetken päästä esitellä myös itseään. Se oli Aarnin omistaja japanista asti. "Hei Yuri, löysin kennelisi sivut netistä ja sain kaivettua puhelin numerosi sitä kautta. Tulin kai toisiin ajatuksiin Aarnivalkean suhteen. Se taitaa olla liian haastava koira minulle. Se tarvitsee enemmän koulutusta kuin pentueen muut koirat oppiakseen käyttäytymään eikä minulla valitettavasti ole siihen aikaa. Aarnivalkea (joka vielä silloin kantoi nimeä Yoon) on hieno koira ja uskon että olisit sen arvoinen omistaja. En ole luovuttamassa sitä kenelle tahansa, sinä tunnut kuitenkin tietävän koirista ja samoihin piireihin eksyttiin täällä japanissakin joten se lähtisi sittenkin teille. Siis jos vielä tahdot sen!" Hetken hiljaisuus ja vastasin että tietysti otan sen. En osannut sanoa ei vaikka olinkin puhelimen suljettua lievästi sanottuna paniikissa. Minulle todellakin oli tulossa japanista asti koira. Koira joka ei kasvattajan mukaan ollut helpoimmasta päästä. Sekin vielä. Minulla tosin olisi aikaa sen kouluttamiseen kun en muuta työkseni teekkään kuin koirien kanssa sähläystä. Tähän mennessä tosin sitäkin aika kituuttamalla. Rahaa ei ollut muille jakaa ja olin vieläpä juuri ostanut kalliin koiran. Toivottavasti kaikki menee kuitenkin loppujen lopuksi hyvin ja se tulee toimeen muiden koirieni kanssa.

 

 AGILITY

12.08.18: Tulikipuna VAL Juinttu MAXI I vKUMA
22.08.18: Kingsroads VAL Taimi MAXI I vKUMA
02.09.18: VKV VAL Napakettu MAXI I vKUMA

TOKO

12.08.18: VMJY VMJY Juinttu ALO I. (76p)
17.10.18: Guthrun VMJY Crissu T ALO I. (86p)
18.10.18: Guthrun VMJY Crissu T AVO I. (86p)

RALLY-TOKO

06.08.18: Tulikipuna VRTL Juinttu ALO 75p 
06.08.18: Tulikipuna VRTL Juinttu ALO 84p 

VAHI

04.08.18: VMJY VMJY Nikke T VAHI I Hyväksytty

 

©2018 Antikaur - suntuubi.com